Siinain aavikko: kuvaus, alue, mielenkiintoisia faktoja

Anonim

Siinain niemimaa pidetään Egyptin valtion tärkeimpänä strategisena osana. Se pitää erittäin tärkeänä maailmanlaajuisen historian ja kulttuurin merkitystä.

Siinain niemimaan sijainti (Al-Tikh)

Siinai muistuttaa kiilamaisen muodon, joka ympäröi Välimeren, Suezinlahden ja Akabanlahden. Sinai-niemimaan pääosassa (Al-Tikh-tasangolla) aavikko levisi. Aavikon korkein kohta on Pyhän Katariinan vuoristo (2637 m). Negevin autiomaassa on itäpuolella Sainan niemimaan autiomaata.

Image

Niemimaan luonnolliset ja ilmasto-ominaisuudet

Siinai kääntyy "kiviseksi". Tämä nimi näkyy alueen luonteessa. Siinain autiomaa koostuu loputtomasta hiekasta, kummajaisista vuorista, kivistä, laaksoista, onteloista ja kanjoneista.

Image

Saostuminen tässä loputtomassa autiomaassa ei ylitä 100 mm. Ne kulkevat enimmäkseen hiekan läpi, mikä heijastuu pienestä etäisyydestä pohjavedestä pinnasta (muutaman metrin).

Siinain autiomaassa on osa Arabian floristista aluetta, joka määrittää paikallisen kasviston luonteen. Al-Tikhin kallioisella tasangolla ei ole pohjimmiltaan kasvillisuutta. Joskus wadi-kanavista löytyy sellaisia ​​kasveja kuin anabasis, jockberry, zilla, piikikäs.

Siinain niemimaan länsi- ja pohjoisosissa on hiekkarantoja, joissa voit löytää retam-pensaita, aristideja ja kauraa. Tämän alueen kivi-osassa löytyy joskus efedraa-siivekäs, timjami-karvainen ja koiruoho. Acacia ja tamarix kasvavat wadin pohjoissa, jotka muodostavat makean mehun. Loputtomista hiekkarannoista löytyy järviä ja suot.

Image

Siinain aavikon eläimistöä edustavat pienet jyrsijät (joita kutsutaan gerbileiksi), jotka kaivavat reikiä, yhdistyvät pesäkkeisiin. Ja siellä on myös jerboas, tavallinen gazella, nubian vuohi, fenek ja muut eläimet. Viime aikoina löydettiin suuri jackal, joka yleensä asuu Pohjois-Afrikassa.

Tässä linnut edustavat lähinnä passerine-perhe. Esimerkiksi wadi-kanavissa se on lämmitin, lark, aavikon varpunen. Kanoja, variksia, kultaisia ​​kotkia ja vultureja löytyy vuoristoisista paikoista.

Siinain aavikko: kuvaus ympäristöongelmasta

Koska Siinain niemimaalla on valtava turisti, teollisuuden nopea kehitys ja kaupunkien rakentaminen, Siinain ekologia on vakavassa vaarassa: merikorallit kuolevat suuressa määrin. Tämä johtuu siitä, että lämpötila alkaa nousta kriittisesti, korallit tukkeutuvat hiekalla. Ja valitettavasti turisteja, jotka rikkovat "Egyptin palaset" - korallien - valtavan vandalismin, on vaikuttanut ekologiseen tilanteeseen. Valtion viranomaiset ryhtyivät tiukkoihin toimenpiteisiin matkustajien tällaisten toimien hillitsemiseksi: otettiin käyttöön rangaistus koralleille aiheutuneesta vahingosta 100 dollaria.

Image

Siinain autiomaassa: ensimmäinen maailmanmaine

Siinain historiassa sai maailmankuulun Mooseksen vuoren ansiosta, joka on kristittyjen kannalta erittäin tärkeä. Tässä Jumala tuli alas Moosekselle ja antoi hänelle kymmenen käskyä. Tähän asti ei ole tiedossa, missä tämä nimettömä vuori sijaitsee. Raamattu antaa sille erilaisia ​​nimiä. Vuodesta IV c. Siinain vuoren katsotaan olevan Mooseksen vuori, jonka lähellä on Pyhän Katariinan omistama luostari.

Perinteet: eilen ja tänään

Egyptin valtiossa Siinain aavikko on pitkään ollut erityisen kunnioitettu, sen historiassa on syviä juuria. Tähän päivään mennessä on säilytetty lukuisia perinteisiä seremonioita, joissa jopa turistit voivat osallistua. Mutta myös uudet ovat ilmestyneet, esimerkiksi voit osallistua yöllä Mooseksen vuoren nousuun tavata auringonnousun huippukokouksessaan. Tämä seremonia ilmestyi suhteellisen hiljattain. Se liittyy matkailijoiden suurimpaan tuloon Egyptiin. He pääsevät vuoren huipulle yöllä pitkiä polkuja pitkin, kun auringon säteet eivät vieläkään palaa, mutta aamulla he kulkevat lyhyen matkan. XVII-luvulla. Walashi-poika Mihai Katakuzino rakensi jopa luostarin Venäjälle, nimeltään "Siinai", kun hän vieraili Pyhän Katariinan luostarissa.

Egyptiläiset yli 5 000 vuotta sitten hallitsivat Siinain niemimaan alueen, joka säilytti monia historiallisesti merkittäviä aikakausia. Merkittävä tosiasia Siinain historiassa on, että vuonna 1979 Egyptin ja Israelin valtioiden välillä tehtiin rauhansopimus, jonka mukaan Siinai palautettiin Egyptiin.

Mielenkiintoisia faktoja liittyen Siinain

Beduiini-mysteeri

Monille Sinai-autiomaa liittyy elävään ja masentuneeseen maastoon, jossa pienet oaasit kohtaavat toisinaan. Tämä on tämän alueen yhteinen esitys useimmissa ihmisissä. Täällä kaikki elävät asiat taistelevat oikeutensa olemassaolosta. Mutta sitten syntyy utelias paradoksi - jos monissa maissa keskimääräinen elinaika on noin 60 vuotta, autiomaassa asuvat beduiinit ovat kahdeksankymmentä vuotta. Siten Bedouin-elämäntapa on täysin mukautunut aavikon elinympäristöön. Vain täällä ei ole ihmisiä, jotka haluavat asettua autiomaassa.

Image

Nimien alkuperä

Esimerkiksi termi "keidas" on peräisin kreikankielisestä sanasta Uasis, ja se puolestaan ​​on peräisin Egyptin sanasta Uit, joka tarkoittaa useiden Egyptin asuinalueiden nimeä Niilin keskikohdassa. Se tarkoittaa, että termi "keidas" egyptiläiset ovat nimenneet alueen, joka sijaitsee keskellä autiomaata, jossa on suotuisat olosuhteet elämälle.

Aavikon tulkinnalla kaikki on selkeämpi ja selkeämpi - tyhjä se on tyhjä. Tässä on kysymys siitä, että tällä sanalla on slaavista alkuperää, koska se tarkoittaa tyhjää tilaa. Mikä sitten oli itse autiomaajan nimi? Arabit antoivat autiomaalle nimen, joka tarkoittaa paikkaa, jossa ei ole ketään muuta kuin Jumalaa. Ja yksi sanoo arabeilta sanoo, että autiomaa on Jumalan puutarha, josta hän poisti kaikki ihmiset voidakseen olla yksin itsensä kanssa.

Pikku Sainan autiomaiden beduiinista

Tällä hetkellä beduiinit elävät myös teltoissa, jotka voidaan helposti taittaa ja ladata kameleille, jotta he voivat edelleen vaeltaa pitkin loputtomia hiekkoja, koska Siinain aavikkoalue sallii sen. Äskettäin päivitettyjen tietojen mukaan sen pinta-ala on lähes 61 000 km 2 . Pohjoisesta etelään sen pituus on 370 km ja itään länteen se on 210 km. Toisinaan pysyviä rakenteita kutsutaan ”turisti-infrastruktuuriksi”. Ja beduiinit itse eivät välitä rahaa matkailijoille. Monet heistä näkevät jopa matkapuhelimen varastossa, mutta ne eivät ole vielä valmiita muuttamaan radikaalisti elämäntapaansa. Beduiinien tärkein tulonlähde on tietysti kamelit, joissa voit ajaa matkustajia.

Image

Beduiinit käyttävät juomiseen meriveden suolaisessa muodossa, joka ei ole kovin laadukas. Tämä johti siihen, että äskettäin he olivat melkein ainoat tämän valtavan aavikon alueen alkuperäiskansat. Tällä hetkellä Sharm el-Sheikhissä natiivit kaupunkilaiset ovat hyvin harvinaisia. Sen asuvat pääasiassa Kairon asukkaat, jotka tulivat töihin.

Mikä houkuttelee turisteja Siinain autiomaan?

Luonnollisesti metsiin, kenttiin ja jokiin tottuneet ihmiset houkuttelevat tänne eksoottinen aavikkoalue, sen salaperäinen oaasi. Siinain aavikko on täynnä lukuisia mysteerejä, joita ei ole vielä ratkaistu. Hänellä on niin kauniita paikkoja, jotka ovat täynnä kirkkaita värejä, jotka joskus häikäisevät silmissään. Turistit eivät poista kameroita sekunniksi, koska ne ovat upeita maisemia. Matkalla he tapaavat hajotettuja beduiinilaisia ​​leirintäalueita, joissa he voivat ratsastaa kameleita. Tietenkin, tietyissä paikoissa tie on hyvin vaarallinen, mutta tämä antaa vain enemmän väriä matkalle Siinain autiolle.

Mielenkiintoisia artikkeleita

Governatore della regione di Pskov 2009-2017: successi, scandali, biografia

Costume nazionale dell'Azerbaijan: descrizione

Qual è la principale moschea di Mosca? Posizione di altre organizzazioni musulmane

Da cosa muoiono i picchi e cosa no