Basurman - ki ő? I. Lazhechnikov névtelen regénye

Anonim

Basurman egy nem hívő, muszlim. Ez a szó gyakori volt az ókori Oroszországban. Ezen kívül az úgynevezett ellenségek, idegenek, ellenségek. A szót mind a hivatalos lapokban, mind a közönséges beszélgetésekben használták. A XIX. Században és a huszadik század hajnalán egyszerű és irodalmi nyelven használták.

Roman I. I. Lazhechnikov "Basurman"

Image

"Basurman" az I. I. Lazhechnikov utolsó munkája. Mi a helyzet? A regény elején leírták, hogy Anton Erenstein báró elhagyja a moszkovit: ott kell lennie John Vasilyevich herceg gyógyítójának. De hogyan tanult meg egy nemes gyermek gyermeke orvosként a 15. században? Valóban, abban az időben az inkvizíció számos szakma képviselőjét hajtotta végre.

Szándéktalan sértés és tisztességes bosszú

Az olasz fővárosban a történet kezdete előtt, a Szent Péter templomának lefektetése közben egy báró, aki születéskor német, tisztességtelenül sértette Antonio Fioraventi-t. Néhány évvel később, véletlenül, ez a nagyon tehetséges orvos megérkezett azon ember otthonába, aki megsértette őt abban a pillanatban, amikor gyermeke nem születhetett, bár már az idő volt. Az olasz hajlandó volt visszafizetni a bárót, és ragaszkodott ahhoz, hogy Ehrenstein megígérje, hogy fia az életét egy orvosnak, aki nemes méltóságtelennek tartotta, életét szenteli. Egy évvel később az anya és apa sírva átadta gyermekét Antonionak. Meg kell jegyezni, hogy most, hogy ismeri a „basurman” szó jelentését, könnyebb lesz elolvasni ezt a regényt.

Anton indulása Muscovy felé

A fiatal Erenstein huszonöt éves korában orvosi ember lett, aki a Padova oktatási intézményben végzett. Így Antonio bosszút állt a bántalmazójával. Egyszer olyan fiatalember, aki megtudta, hogy John Vasilyevichnek szüksége van egy távoli és titokzatos államban élni akaró orvosra, határozottan úgy dönt, hogy Muscovyba megy.

Arisztotelész

Image

Ebben az országban Arisztotelész él - a fiatal Erenstein nagybátyja. Ő üdvözli a fiatalembert. Arisztotelész egy romantikus, aki Európa határán hatalmas székesegyházat szeretne építeni a Szűz Mária tiszteletére, de egyelőre harangokat és ágyúkat gyárt a moszkvai fejedelem számára, és tégla tüzelésével is foglalkozik. Ez az ember segíti Antonot abban, hogy ne essen kétségbeesésbe egy olyan környezetben, amely idegen neki. A Basurman olyan külföldi, akit potenciálisan veszélyesnek tartanak, így először az emberek bizalmatlansággal kezelték az Ehrensteint.

Találkozó Anastasiaval, nagylelkű ajándékkal és visszatérésével

Egy nap az Angyali üdvözleten egy fiatal orvos kinézett az ablakon, és láttam egy gyönyörű arcot és egy tüzes megjelenést egy lánynak, az Anastasianak. Az esemény után Anton régóta megköszönte a Teremtőt ilyen találkozónak.

Egy nap Khabar, a kormányzó fia, könyörög, hogy Ehrenstein megmentse a szeretettét, aki ivott a riválisa által készített mérget. A bájos Gaida, a gyáva, de elkeseredett Andrei Palaeologa menyasszonya szó szerint a csodálatos gyógyszerek erejével húzódik ki a következő világból. A hercegnő testvérének köszönhetően Antonnak aranyláncot ad. Azonban az esemény után szervezett ünnepek alatt egy részeg Paleolog elkezdi átkozni Muscovyt. Swag az arcába üt, és Erenstein visszahúzza a láncot a donor lábához. Nem tehetnek másképp. Ezt mindenki érti, aki elolvassa a "Basurman" munkát. Lazhechnikov azt kívánta közölni velünk, hogy az őshonos földjét tisztelettel kell kezelni.

Image

Egy ajándék a hercegtől

Amikor a III. Jánoshoz érkezett hír arról, hogy mi történt, megrendelte Mamon fiát többször, hogy meghajoljon Khabar földjére, és adjon neki száz rubelt. Úgy tűnik, hogy ilyen? De Mamon nem tudja elviselni a mintát (ez Khabar apja) és minden hozzátartozója. Az a tény, hogy sok évvel ezelőtt nem engedélyezte fiát, hogy feleségül vegye Anastasia-t. Amikor Mamon eljött Khabarba, száz rubelt adott neki, de nem tudta visszafogni magát, és hívta. A minta fia felajánlotta a bojárt, hogy harcoljon a halálhoz. „Basurman” egy nagyon izgalmas regény, ugye?

Kirándulás Tverbe

Az a nap jött, amikor a hadsereg Tverbe költözött. Khabar, aki a parancsnok, a hírszerző tisztek egy csoportjának vezetője. Arisztotelész felelős a lőfegyverekért. Afanasy Nikitin írót láncolták és vezette - Tverben született, ami azt jelenti, hogy ismeri a város minden utcáját. És a bírósági orvos elrendelte, hogy lófegyvereket csatoljon, és kísérje a hódítót.

Találkozzon Athanasius Nikitinval

A hadsereg diadalmaskodik Moszkvába.

Image

Egy nap Erenstein hallja az ajtón kívüli zajt. Ez Anastasia. Nem sokkal azután, hogy találkozott, a fiatal orvos hosszú útra megy - Afanasy Nikitinhoz megy a faluba. Ez a bölcs ember meghallgatja Antonot, és arról számol be, hogy készen áll arra, hogy szerencsejátékos legyen, valamint egy pepper. Hamarosan az apa adta a lányát Erensteinnek. A „Basurman” egy olyan munka, amely az olvasás során mindent elfelejt.

Tragikus finálé

Másnap, Karakachi herceg ló leveszi a lovast, Danyar uralkodó egyetlen gyermekét. Ezt követően a herceg megparancsolja orvosának, hogy gyógyítsa meg a tatár barátjának fiát.

Karakach hamarosan sokkal jobb lesz. Az öngyilkos tatár már arról tájékoztatja orvosát, hogy Anastasianak neki kell lennie, amint azt korábban megígérte. A beszélgetés után Ehrenstein új drogot ad Karakachnak, és hamarosan visszavonul egy másik világba. Anton természetesen börtönbe kerül. A szeretett, vőlegény nélkül maradt, elkeseredetté válik, és megöli magát.

Meg kell jegyezni, hogy a "basurman" szót gyakran találják a versekben és dalokban. Érdemes emlékezni az "Alice" csoportra. A zenekarnak van egy dala, ahol megemlítjük a basurman igát.

érdekes cikkek

लंदन का इतिहास: विवरण, दिलचस्प तथ्य और जगहें

शब्दकोश व्यसनी, या "शाला" क्या है

सेंट सोफिया प्राचीन रूस का प्रतीक है। कीव के संत सोफिया

Chilingarova Xenia: जीवन का दक्षिण और उत्तर ध्रुव