Martial law Oroszországban: a bevezetés lehetséges okai

Anonim

Az elmúlt éveket sokáig emlékezni fog egy példátlan információs háború Oroszország ellen. Milyen kiadványok voltak ebben az időben? A „civilizált világ” nem elégedett az Orosz Föderáció viselkedésével. Néha nagyon furcsa üzenetek találkoznak. Azt mondják, hogy az oroszországi harctörvény már bevezetésre került vagy hamarosan megtörténik. Meg kell bíznom az ilyen kifejezetten propaganda cikkeket? Bizonyára az olvasó megérti, hogy meg kell érteni a jogszabályokat annak érdekében, hogy ne reagáljanak, ahogy azt ma mondják, töltelék. Lássuk, mi az a harctörvény Oroszországban.

Image

Tanulmányozzuk a jogszabályokat

Olyan fontos kérdésben, mint a harctörvények bevezetése Oroszországban, nem lehetnek ellentmondások vagy feltételezések. Az állam az Alkotmány és más jogalkotási aktusok alapján működik. Teljesen leírták, hogyan kell eljárni a kritikus helyzetekben. És az a tény, hogy az oroszországi harctörvény ezekhez tartozik, nem kétséges. Az Orosz Föderáció Alkotmányának 87. cikkében megfogalmazott feltételekről. A fő törvény arról szól, hogy ki rendelkezik ezzel a joggal és milyen körülmények között.

Image

Az a tény, hogy a harctörvény olyan különleges rendszer, amelyben lehetetlenné válik, hogy számos állampolgárra vonatkozó kötelezettséget teljesítsenek. Az interakcióik sorrendje szinte teljesen megváltozott. A feladat élvonalában, amelynek megoldása minden rendelkezésre álló erőforrás. Ez normál körülmények között nem gyakorolható semmilyen demokratikus országban. Végül is, ha a harctörvényt Oroszországban hirdetik ki, akkor a polgárai, valamint a szervezetek és vállalkozások automatikusan megfosztanak bizonyos szabadságoktól. Nézzük közelebbről.

Mi a harctörvény Oroszországban

Amikor egy ország agressziónak van kitéve, vagy azzal fenyeget, „sajátos jogi rendszer” kerül bevezetésre a területére. Hogy harci törvény. Ez az egész területet és annak részét is magában foglalhatja. Ez a potenciál vagy a valós veszély szintjétől és nagyságától függ. Ezt az üzemmódot külön dokumentumnak nyilvánítják - az Orosz Föderáció elnöke. A hivatalos papír által nem megerősített egyéb információk, amint érted, nem megbízhatóak. Emlékeztetni kell arra, hogy azok a sikoltozók, akik rendszeresen azt állították, hogy harctörvényeket vezettek be Oroszországban. A 2014-es év megmutatta a világnak, hogy elegendő ilyen „informátor” van az újságírók és a bloggerek között. Az ukrán válság kezdete óta csak a lusta nem beszélt egy különleges rendszerről, amelyet most és újra bejelentettek az oroszok számára. Senki sem számolt be arról, hogy hivatalos dokumentumot kell várni. És a naiv emberek gyakran értékelték a kiadványaikat névértéken. Értjük tovább.

Image

A harctörvény nyilatkozata

Szükséges tudni, hogy a különleges rendszer bevezetésének szabályai a legkisebb árnyalatokra vannak nyilvántartva. Már mondtuk az elnöki rendeletről. A következő adatokat tükrözi. Először is egyértelműen közöljük azon terület határait, ahol az ilyen rendelkezést bevezetik. Másodszor, ez jelzi azt a dátumot, amelytől kezdve cselekszik. És ami a legfontosabb, a dokumentum elfogadásának okai. Vagyis tükröznie kell azokat a körülményeket, amelyek miatt az Orosz Föderáció elnöke aláírta a rendeletet. Ők nem is a mennyezetből származnak, hanem később is. A törvénynek megfelelően a rendeletet haladéktalanul át kell adni a Szövetség Tanácsának és az Állami Dumának, amelyeknek 48 órán belül meg kell vizsgálniuk. Ezenkívül a dokumentumot sürgősen nyilvánosságra kell hozni, nevezetesen a nyomtatott és szóbeli médián keresztül.

Image

Nyilvánvaló, hogy az Alkotmányban rögzített ilyen feltételek mellett a társadalom nem lehet harctörvényeket alkalmazni Oroszországban. A 2015-ös év azt mutatta, hogy néhány „lelkiismeretes” újságíró úgy érzi, hogy a törvények ismerete nem szükséges a nyilvánosság tájékoztatásához. Ezért nem szabad azonnal elhinni azokat, akik egy másik kacát főznek. Ha egy különleges rendszert jelentenek be, akkor minden televíziós és rádiócsatorna ezt fogja mondani, az üzenetet újságokban fogják közzétenni.

A harctörvény megállapításának feltételei

Mint már említettük, különleges rendet jelentenek az agresszió veszélyével. Csak tisztviselőknek nincs joguk értelmezni. Mindent már régóta megállapodtak, megállapodtak és rögzítettek a nemzetközi jog elveivel. Az agresszió felismeri a következő körülményeket:

  • más országok katonai fegyvereinek behatolása, elfogadása vagy elfoglalása;
  • bombázás bármilyen fegyverrel;
  • az Orosz Föderáció partjának vagy kikötőjének blokádja;
  • az orosz fegyveres erők elleni támadás, függetlenül attól, hogy hol található;
  • agresszív állapotú államok egyéb cselekedetei;
  • zsoldosok, bandák, terrorista csoportok küldése.

Elvileg, ha egy külföldi állam (vagy csoport) behatol a szuverenitásra, a politikai függetlenségre, Oroszország területi integritására, akkor ezt agresszív cselekménynek kell tekinteni, és megfelelő reakciót okoz.

Mi fog történni, ha harctörvényt vetnek ki?

Vannak olyan dokumentumok, amelyek a különleges rendszert szabályozzák. Néhányan természetesen titkosak. Mások nyilvánosan elérhetők. Ezekre támaszkodunk. A harctörvény bevezetésekor a lakosság élete és a vállalkozások munkája változik. A védelem erősíti, az utakon, amik az állásokat teszik, korlátozzák a mozgást. Kulturális létesítmények készülnek az evakuálásra, egyes esetekben a civilek eltávolítását szervezik.

Image

A létfontosságú objektumok (kommunikáció, villamos energia és víz) átkerülnek a katonai rezsimbe. Nem kell észrevenni a változásokat nehéz. Mindenesetre a helyi lakosság azonnal érezni fogja őket. Az ország körül mozgás nehéz lesz. Emellett a lakosság részt vesz a sürgős munkában. Mindenkit érint.

A történelemből

Azok, akik úgy vélik, hogy az oroszországi harctörvényekről szóló mesék (2015) emlékeztetnek az elmúlt évszázad eseményeire. Nevezetesen - a Nagy Honvédő Háború ideje. Még akkor sem vezették be a harctörvényt az egész Szovjetunióban. Csak azokat a régiókat és köztársaságokat fedték le, ahol harcoltak.

Mit tegyenek a polgárok?

A különleges rendszer bevezetésére vonatkozó rendelkezés egyértelműen szabályozza az állami kapcsolatok minden tárgyának tevékenységét. Az embereknek be kell tartaniuk a nekik magyarázandó szabályokat. Vannak, akik vonzódnak a munkához. Ehhez az embereket meg kell hívni a hatósághoz, és rendelni kell őket. A bűncselekmény elkövetésének elmulasztása. Emellett tilos a polgárok megszorítani a korlátozások rendszerét, beleértve az állami szervek munkájának bármilyen formában történő megakadályozását.

Image

Cégek

Mondjunk néhány szót a szervezetek és intézmények munkájáról. Ő is jelentős változásokon megy keresztül. A magánvállalkozások államosíthatók egy ideig, hogy az agresszió visszaszorítására használják. A közgazdaságtanban az úgynevezett mobilizációs rendszer jön létre. A vállalkozás szabadsága erre az időszakra nem érdemes emlékezni. Minden engedelmeskedik az egyik célt követõ parancsoknak - hogy legyőzze az agresszort. Ezért, ha hallja, hogy a harctörvény Oroszországban került bevezetésre, kapcsolja be a TV-t. Ha ez igaz, akkor minden csatornán nem üzenetként, hanem a szigorú végrehajtás előírásainak listáján fog megjelenni. A különleges bánásmód nagyon komoly helyzet, amely kivétel nélkül érinti az adott területen élő valamennyi személyt.

érdekes cikkek

Proverbs about evil make us wiser

Tank A-32: on the history of creation and tactical and technical characteristics

Population Novotroitsk: number, dynamics and employment

Where is the grave of Yesenin? Monument at the grave of Yesenin