Politisk krise og konflikt

Anonim

En politisk krise er en forstyrrelse af det politiske system, ledsaget af en forstyrrelse af dens normale funktion, der er forbundet med afvisningen af ​​en betydelig del af borgerne til at støtte den styrende organisation. Befolkningen udtrykker manglende tillid til den udøvende filial og det regerende parti, og viser utilfredshed med de politikker, der er implementeret i landet. Dette fører til, at systemet under sådanne forhold ikke kan udføre sine funktioner med succes.

En politisk krise kan opstå mellem lande eller i en enkelt stat, når det er umuligt at forene handlinger mellem politiske kræfter. Udenlandske politiske kriser udvikler sig på grund af internationale modsætninger. Interne (parlamentariske, statslige, forfatningsmæssige og andre) er resultatet af divergensen af ​​politiske interesser mellem forskellige sociale kræfter i landet.

Regeringen krisen er den mest almindelige begivenhed, når regeringen taber troværdighed, hvilket fører til manglende overholdelse af sine ordrer fra de udøvende organer. Han kan ledsages af en ændring af ledere eller regeringsformer. Den parlamentariske krise er udtrykt i forandringen i magtbalancen i de lovgivende organer, når parlamentets handlinger er uenige med udtalelser fra flertallet af landets borgere. Som følge heraf er det eksisterende lovgivende organ opløst og nyt valg afholdes. Den forfatningsmæssige krise er forbundet med opsigelsen af ​​grundloven, når den taber sin legitimitet, og der er behov for revision.

Politiske konflikter og kriser har fælles træk. Politisk konflikt er kun en form for udtryk for krisen, som består i åbent at tale om masserne mod den eksisterende organisation af staten. Konflikt kan eskalere ind i oprør, revolution, flytte ind i reaktion og kontrarevolution.

Kernen i kriser og konflikter er sociale modsætninger. De er født, når samfundet (dets modsatte kræfter) ikke ser nogen anden måde at realisere deres egne interesser, undtagen at gå ind i åben kamp for at fjerne disse modsætninger.

En åben kollision (konflikt) er imidlertid ikke altid den eneste og bedste form for at løse modsætninger, der fører til en situation, hvor en stabil politisk krise begynder at udvikle sig. Nogle gange er en mere lovende vej evolutionær, især i betragtning af de høje omkostninger ved konflikt og de revolutionære værktøjer, der bruges til at løse modsætninger. I dette tilfælde opdeler de akkumulerede forskelle bevidst og nedstammer fra samfundets højder til individets niveau.

I dag findes langvarige interracial- og etniske konflikter i Canada, USA, Storbritannien, landene i det tidligere CSFR, SFRY og Sovjetunionen.

I Rusland er den politiske krise, der har udviklet sig de seneste år, blevet stabil og uoprettelig. Det betyder ikke, at landet snart vil "tage på gaden." Krisen er mere tilbøjelig til at blive udtrykt i stigningen i træthed fra de politiske ledere i magten og magt eliten.

Allerede i maj 2011 foreslog eksperter en dråbe i tandem ratings og det faktum, at regeringen ikke kunne holde stillinger uden brug af administrative ressourcer. Det betyder, at magtbefolkningens tillid er faldet så meget, at der er en trussel om, at den fuldstændigt vil miste politisk kontrol over landet. Tilfredshed øges ikke kun i middelklassen (som det var før), men i næsten alle sociale lag.

Landet kommer "fra venstre bredde", hvilket indikerer dannelsen af ​​forudsætninger for dannelsen af ​​et nyt center-højre flertal parti.

Interessante artikler

Actress Yevgenia Serebrennikova: biography, filmography and personal life

What is the average life expectancy in the world

How to be kinder? We all need love

Nikitinsky Library of Voronezh: the history of creation and the life of the institution today