Vahva armeija maailmassa. Paras armeija maailmassa

Anonim

Suurin osa XX: stä oli sodissa. Uuden vuosituhannen alkuun mennessä maailmassa tapahtui vakavia geopoliittisia muutoksia, kylmä sota päättyi, Neuvostoliitto romahti ja maailman sosialistinen järjestelmä seurasi sitä. Näyttäisi siltä, ​​että maailmanjohtajuuden ympärillä olevien intohimojen olisi pitänyt laskea ja aseiden kilpailu, jos sitä ei pysäytetä, ainakin hidastui. Tämä ei valitettavasti tapahtunut.

Talous ja armeija

Sota on politiikan jatkuminen olosuhteissa, joissa diplomaattiset normit lakkaavat toimimasta. Ja asiamies ja täysivaltaiset edustajat tuntevat paljon luottavaisempia, jos lentokoneiden, säiliöiden, strategisten pommikoneiden ja mannertenvälisten ohjusten uhkaavat siluetit on arveltu heidän takansa taakse.

Image

Mikä armeija maailmassa on vahvempi? Millä kriteereillä tämä voidaan määrittää? Sotilasbudjetin summan, sotilashenkilöstön määrän, nykyaikaisten aseiden läsnäolon tai tiedon rikkauden perusteella? Esimerkiksi on syytä pohtia neljää merkittävintä armeijaa maailmassa: amerikkalaisia, israelilaisia, kiinalaisia ​​ja venäläisiä. Ne eroavat sekä kokoonpanon että kulutettujen resurssien lukumäärän ja koon osalta, mikä edustaa armeijan ainutlaatuisia malleja.

Yhdysvaltain armeija

Elintärkeiden aineellisten hyödykkeiden tuotannon ja jakelun hallintojärjestelmän tappio aiheutti tietyn euforian voittajien leirissä. Seurauksena oli välitön johtopäätös: jos taloudellisesti vapaa markkina-maa on vahvempi, sitten sotilaallisessa mielessä ylivoimaisuus on kiistaton, samoin kuin toteamus siitä, että amerikkalainen armeija on maailman vahvin.

Yhdysvaltain sotilasbudjetin koko, maailman johtava. Pentagonin käyttämä varojen vuotuinen määrä on tähtitieteellinen summa, joka lähestyy seitsemänsataa miljardia dollaria. Tämä raha riittää varmistamaan, että viisi erilaista joukkoa (laivasto, ilmavoimat, merijalkaväki, rannikkovartiosto ja armeija itse) saavat jatkuvasti hämmästyttäviä aseita, jotka ovat heidän aikansa edellä ja jotka ovat upealla teknisellä tasolla. Ainakin tämä näyttää median mukaan (tietenkin amerikkalainen). Käytännössä asiat eivät ole niin ruusuisia. Vaikuttavan voiton jälkeen Irak Husseinista ja Jugoslavian ”demonstroivasta lyönnistä” luettelo sotilaallisista voitoista jäi jotenkin hukkaan. Toisin sanoen yksikään hallituksen ja presidentin, Yhdysvaltain asevoimien, asettamista tehtävistä ei voinut toimia. Afganistania, Libyaa ja Syyriaa hallitaan itse asiassa aseellisilla kokoonpanoilla, joita kutsutaan yleisesti laittomiksi. Maailman tehokkain armeija on voimaton vastakkainasetteluissaan kansainvälisen terrorismin kanssa. Tunnetun piste-lyönnin sijaan se vahingoittaa siviiliväestöä, joka aiheuttaa lisääntynyttä vastustusta. On pidettävä mielessä, että paikallisten ongelmien ratkaisu tuli Pentagonin prioriteettiin vuoden 1991 jälkeen.

Image

Yhdysvaltain armeijan ongelmat

Kahden viime vuosikymmenen aikana henkilöstön koulutustaso on laskenut. Amerikkalaiset eivät halua palvella asevoimissa, he eivät ole tyytyväisiä sotilaiden palkoihin ja riskeihin. Nykyisin maailman voimakkain armeija koostuu suurimmaksi osaksi vierailijoista, ulkomaalaisista, jotka ovat valmiita asettamaan yhtenäisen kansalaisuuden vuoksi. Teknisen huippuosaamisen painopiste vaikutti Yhdysvaltain joukkojen fyysiseen koulutukseen.

Amerikan armeija on kuitenkin edelleen vahva, ja koko maapallo on edelleen vastuussa (kuten Pentagonin johtajat ymmärtävät tehtävänsä). Yhdysvaltain laivasto on maailman suurin (lähes 2 400 yksikköä), ydinvoimapotentiaali on suunnilleen sama kuin Venäjällä (noin 2 000 sotapäätä), ja sen henkilöstömäärä on lähes puoli miljoonaa ihmistä. Ulkomailla on lukuisia sotilastukikohtia.

Image

Mitä tulee uusimpiin sotatarvikkeiden malleihin, näennäisesti heidän joukossaan ovat onnistuneet, ja ne, jotka eivät ansaitse tällaisia ​​kiitettäviä epiteettejä. MIC on kiinnostunut suurista tilauksista, jotka määräävät aseiden vaatimuksia. Niiden pitäisi olla ensinnäkin suuria, toiseksi, näyttävät vaikuttavilta, ja kolmanneksi ne on yksinkertaisesti oltava kalliita. Ainoa asia, jonka jokainen maa voi oppia amerikkalaisilta, on kyky tarjota sotilailleen kaikki mitä he tarvitsevat - ruoasta ja lääkkeestä vaatteisiin ja wc-papereihin. Tarjonnassa Yhdysvaltain armeija on maailman paras armeija.

Kiinalainen kansa

Mao Zedongin kaukaisen kuuman vuoden 1927 perinteen mukaan Kiinan armeijaa kutsutaan kansan vapautukseksi. Hän johti sodan japanilaisia ​​hyökkääjiä vastaan. Kysymys ratkaistiin itsestään neuvostoliiton onnistuneen hyökkäyksen jälkeen.

Image

Vuonna 1950-1953 PLA yritti vapauttaa Korean niemimaan eteläosan kapitalistilta, mutta se ei onnistunut. Neuvostoliiton (Damansky Island, 1969) ja Vietnamin (1979) hyökkäyksiä epäonnistui. Kyllä, jopa Tiibet vapautettiin munkeista. Tällä hetkellä Kiinalla ei ole sotilaallista ratkaisua vaativia ulkopoliittisia kysymyksiä, paitsi ehkä puoliksi tunnustettua Taiwania ja Senkaku-saaristoa, mutta nämä asiat ovat jo pitkään olleet diplomaattisia.

Kiinan omaisuus

PLA-bannerin taistelu-kirkkaus ei ole fanned. Tämä ei kuitenkaan estä meitä sanomasta, että jos se ei ole maailman vahvin armeija, ainakin naapurimaiden on pakko ottaa huomioon. Sotilasbudjetti on sata miljardia euroa (käännetty Yhdysvaltain dollariin). Ydinpotentiaali on suunnilleen sama kuin ranskalainen. Sotilaiden ja upseerien lukumäärällä Kiinan armeijalla ei ole yhtäläistä (lähes 2, 3 miljoonaa). Siellä on myös miliisi (12 miljoonaa ihmistä). Tykistö - 25 tuhatta asetta. Kolme neljäsosaa ilmailusta koostuu taistelukoneista, jotka osoittavat välillisesti sotilasopin puolustavaa luonnetta. Jos hyökkäys tapahtuu Kiinan kansantasavallasta, mobilisointivarauksen arvioidaan olevan 300 miljoonaa "bajonettia". Voidaan olettaa, että kukaan ei uskalla aggressiota Kiinaa vastaan. Tällä maalla on vahvin armeija maailmassa.

Image

Tsahal

Israel on pieni maa. On tietenkin pienempiä valtioita, mutta heidän ei tarvinnut taistella niin paljon. Vihollinen ympäristö uudestaan ​​ja uudestaan ​​ei halunnut vain vahingoittaa Israelia vaan tuhota sen. Nykyaikaisissa olosuhteissa tilannetta pahentavat lyhyet etäisyydet ja siten ammusten kuljetusajoneuvojen lyhyt lentoaika. Tsakhal ei tietenkään ole maailman vahvin armeija, maassa ei yksinkertaisesti ole riittävästi taloudellista potentiaalia ja väestöä verrattaakseen Kiinaan, Yhdysvaltoihin tai Venäjään aseiden vallan ja määrän suhteen, mutta juutalaisen valtion olemassaolon tosiasia on enemmän kuin mikään tilasto sen puolustusjärjestelmän korkea tehokkuus.

Image

Juutalainen "sirut"

Numeerisesti ylivoimaisen vihollisen voittamiseksi tarvitaan erityisiä menetelmiä ja tekniikoita. Lähi-idän asiaan kuuluvat:

- väestön mahdollisimman suuri sotilaskoulutus. Sekä miehet että naiset (naimattomat) palvelevat Tsakhalissa.

- Tehokas älyverkosto. Erityispalvelut, joista tärkein on Mossad, antavat maan johtajalle yksityiskohtaisia ​​tietoja mahdollisista riskeistä ja ilmoittavat sille välittömästi esiin tulleista ongelmista.

- Paras mahdollinen sotilasvarusteiden malli, joka on tuotu ja valmistettu maassa.

- Ideologinen koulutus, joka ilmaistaan ​​nuorten koulutuksessa haluakseen suojella kotimaaansa.

- Aseellisten joukkojen ainutlaatuinen organisatorinen ja hallinnollinen rakenne.

Image

On syytä olettaa, että vaikka Tsakhal onkin pieni, se on maailman paras armeija. Tämä tarkoittaa kykyä ratkaista nopeasti tehtävät, jotka ovat tarpeen Israelin valtion elinkelpoisuuden ylläpitämiseksi.

Venäjän asevoimat Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen

Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen entisille Neuvostoliiton sotilaille alkoi vaikeita aikoja. Unionin sotilaat ja upseerit, jotka olivat tienneet lapsuudesta lähtien, että vahvin armeija maailmassa - meidän - selviytyi todellisesta sokkista vuonna 1991. Joukkotiedotusvälineet selittivät jatkuvasti ja ymmärrettävästi, että Afganistanin sota toteutettiin turhaan, vuoden 1968 Tšekkoslovakian tapahtumat ovat rikollisia, Neuvostoliitto menetti sodan Suomen kanssa, ja Victoryn pyhyys on suuri kysymys. Moraalinen kriisi liittyi aineelliseen. Venäjän armeijan rahapolitiikka raivoisan spontaanin markkinatilanteissa näytti pilkalta. Ensimmäinen Tšetšenian kampanja paljasti monia systeemisiä puutteita. Venäjän armeijan sijaintia maailmassa ei voitu pitää johtavana. Vaikuttaa siltä, ​​että asevoimien täydellinen romahtaminen oli väistämätöntä, ja sen takana liittovaltion hajoaminen erilliseksi valtakunnaksi. Mutta …

Image

Venäjän armeija tänään

Kriisi on voitettu. Maan johtajuus pystyi säilyttämään puolustuksen perustan - ydinkilven, joka suojaa suoralta sotilaalliselta paineelta ulkopuolelta.

Uusia uhkia on kuitenkin syntynyt lukuisten paikallisten konfliktien muodossa. Venäjällä on vaatimaton sotilasbudjetti 56 miljardia dollaria (vertailukelpoisilla hinnoilla) ylittänyt kaikki mahdolliset kilpailijansa varojen käytön tehokkuuden kannalta. Sotilashenkilöstö saa kunnollista palkkaa ja on sosiaalisesti suojattu. Materiaaliosan järjestelmällinen uudistaminen. Jopa Venäjän kannalta epäystävälliset analyytikot joutuvat myöntämään, että Venäjän armeija on nykyään vahvin maailmassa, ainakin siinä kuvattujen tehtävien piirissä. Tällaiset kriteerit, kuten liikkuvuus, viestinnän tarjoaminen, toimien koordinointi, hyvä tarjonta ja henkilöstön korkea moraali, ovat kriteerit tällaiselle arvioinnille. Viime vuosien paikalliset konfliktit, joissa Venäjän armeija osallistui, vahvistavat asiantuntijoiden mielipiteen.

Image

Valitettavasti armeija saa kokemusta sodista. Maa, joka on ollut maailmassa jo pitkään, lakkaa usein arvostamasta puolestapuhujiaan. On kuitenkin vielä yksi tärkeä näkökohta. Jopa maailman tehokkain armeija on voimaton, jos sille osoitettu tehtävä on rikollinen tai ei vastaa kansallisia etuja. Venäjän asevoimien menestykset osoittavat, että tässä olemme kunnossa.

Mielenkiintoisia artikkeleita

Viện sĩ Levashov Nikolai Viktorovich: tiểu sử, gia đình, sách, nguyên nhân cái chết

Làm thế nào để người Ai Cập cổ đại tiếp tục ảnh hưởng đến cuộc sống của chúng ta ngày nay?

Đạo diễn Kravchuk Andrei: tiểu sử và điện ảnh

Bảo tàng Lịch sử Tự nhiên Hoa Kỳ