ATN-51 "Черната чума" - най-новият руски боец. Спецификации и цел

Anonim

Наскоро медиите съобщиха, че руските военни дизайнери са започнали работа по създаването на най-новия руски изтребител - ATN-51 "Черната чума". За устройството, техническите характеристики и предназначението на това летателно средство, описано в статията.

Image

познат

ATN-51 "Черната чума" - най-новото руско боец ​​от пето поколение. Информационните източници на информация за този самолет са много малки. Известно е, че АТН-51 в момента се развива активно. Това звено е обещаващ изтребител-бомбардировач, разработен за използване в потенциален конфликт в Арктика.

За характеристиките

АТН-51 "Черната чума" е планирано да бъде оборудвана с десет тежки свръхзвукови ракети с различно предназначение, на мястото на които ще бъде барабан. В допълнение, самолетът ще бъде оборудван с четири хиперзвукови високоточни ракети въздух-въздух. Те планират да използват страничните отделения като място за тяхното местоположение.

Най-новият руски изтребител АТН-51 „Черна чума” ще използва двуконтурен двигател, снабден с управление на векторите на тягата, благодарение на което, според изявленията на авиационните специалисти, бомбардировачът ще може да развие значителна скорост. Предполага се, че неговата цифра ще бъде 4.5 Mach. Самолетът, движещ се със скорост 1 Макс, може да измине 300 м или 1100 км / ч за секунда. Ако цифрата е по-висока от Mach 1, се счита, че въздухоплавателното средство има свръхзвукова скорост. Според плановете на руските авиационни дизайнери, тази скорост ще може да развие черната чума ATN-51.

Най-новият руски изтребител е оборудван за транспортиране на огромно количество гориво. Предполага се, че обемът на горивото ще бъде 32 тона.С такъв резерв, според експерти, руският самолет ще може да лети от летище в Сибир, два часа по-късно, за да пристигне в Съединените щати и, след като завърши задачата, да се върне в базата. Предполага се, че практичният таван на бойното превозно средство ще варира между 32-42 km.

Image

За дестинацията

Както учените предричат, в най-близко бъдеще човечеството ще изпита глобално затопляне, което в крайна сметка ще доведе до топене на леда. По този начин Арктика със своя нефт и газ ще се превърне в регион, в който ще се съберат интересите на няколко държави: Русия, Съединените американски щати, Канада, Норвегия и Дания. Горните страни се измиват от Северния ледовит океан. Учените вече интензивно проучват този регион. Военните експерти не изключват възможността да се опитва да реши арктическия въпрос със сила.

Image

Според някои медии, Русия контролира водната зона и има свои планове за газовите и петролните находища в Арктика. Бомбардировачът ATN-51 се разработва специално за разрешаване на вероятния конфликт от руски дизайнери.

В заключение

Предвижда се производството на АТН-51 да бъде създадено в началото на 2020 г. Според военните експерти, наличието на такъв бомбардировач ще бъде значителен пробив в развитието на авиацията.

Интересни статии

Governatore della regione di Pskov 2009-2017: successi, scandali, biografia

Costume nazionale dell'Azerbaijan: descrizione

Qual è la principale moschea di Mosca? Posizione di altre organizzazioni musulmane

Da cosa muoiono i picchi e cosa no