Monumentul "Pissing Girl" din Bruxelles: fotografii, descriere și recenzii

Anonim

Fântâna Manneken Pis este renumită și este unul dintre principalele simboluri ale Bruxelles-ului. Nu toată lumea știe că în același oraș există un monument mai puțin cunoscut, numit "Pissing Girl". Unde este această atracție și care este istoria creării ei?

"Pissing Girl": fotografii și descriere

Image

Denumirea originală a sculpturii este Jeanneke Pis, care se traduce literal în rusă ca "Little Pissing Jeanne". Statuia a fost creată și instalată mult mai târziu decât Manneken Pis, în 1985. Autorul ideii și creatorul sculpturii este Denis-Adrian Debouvri. Monumentul "Pissing Girl" este alcătuit din calcar albastru-gri, asemănător cu culoarea bronzului. Această statuie este adesea menționată ca cuplul pentru Manneken Pis. Și într-adevăr, sculpturile au o asemănare remarcabilă. Fata este descrisă goală, înălțimea monumentului este de aproximativ 50 de centimetri. Copilul a înghețat într-o poziție care este caracteristică administrării nevoilor naturale - ghemuirea. Parul fetei este legat de cozile mici amuzante și un zâmbet răutăcios îl joacă pe față. Potrivit unor observatori, întregul tip de sculptură descrie plăcerea derivată din procesul de urinare. Oricum, "Pissing Girl" nu este doar o statuie, ci și o fântână. La monument, un flux subțire de apă curge din "locul cel mai interesant", la fel ca faimosul băiat.

Un concurent sau un cuplu pentru Manneken Pis?

Image

Din motive inexplicabile, istoria exactă a creării monumentului lui Jeanneke Pis este necunoscută. Există mai multe legende populare. Cel mai logic dintre ele este că monumentul "Pissing Girl" nu a fost fără nici un motiv stabilit într-un final mort, nu foarte popular printre străzile turistice. Aici a existat odată un restaurant care a aparținut lui Denis-Adrian Debouvri. În ciuda tuturor eforturilor depuse de proprietar, instituția a avut o prezență scăzută. Apoi, restauratorul a decis să creeze un nou punct de reper direct în afara restaurantului său, pentru a crește numărul de turiști care se rătăcesc în acest punct mort. Potrivit unei alte versiuni, monumentul "The Pissing Girl" din Belgia a apărut ca un analog al celei mai faimoase sculpturi urbane. Și într-adevăr, de ce băiatul a decorat orașul deja de mai multe secole, și jumătatea frumoasă a umanității nu este încă ascendentă la piedestal. În alte versiuni, Little Jeanne trebuia să fie doar un prieten pentru Julien - "Manneken Pis". Unii experți contestă autorul statuie. După versiunea lor, Denis-Adrian Debouvry a fost doar autorul ideii și al clientului, iar comandantul pe care la angajat a făcut sculptura.

Unde este "Pissing Girl"?

Image

Fiecare locuitor și invitat al Bruxelles-ului se poate uita astăzi la sculptură. Statuia este instalată pe stradă și este deschisă publicului non-stop. Unde este monumentul "Pissing Girl" și cum îl găsiți? Adresa exactă a atracției: Getrouwheidsgang 10-12. De pe strada Beenhouwersstraat, întoarceți-vă pe Aleea fidelității (Getrouwheidsgang) și mutați-o până când vedeți statuia. "Pissing girl" a devenit de mai multe ori o victimă a vandalilor încercați. Au încercat să fure în întregime statuia și să o mutilate. Din acest motiv, astăzi sculptura este protejată de un grătar metalic. O vizită la monument poate fi combinată cu un tur al parcului pitoresc situat în apropiere.

Recenzii ale rezidenților și vizitatorilor despre sculptura neobișnuită

Image

"Manneken Pis" a apărut în Belgia în Evul Mediu. Astăzi, toți localnicii sunt mândri de cele mai renumite fântâni și îl tratează pozitiv. Nu este surprinzător faptul că monumentul "Manneken Pis" evocă emoții extrem de pozitive în rândul cetățenilor. Este de remarcat faptul că în oraș există o sculptură a unui câine, care gestionează și nevoile naturale. Toate aceste monumente trebuie să fie incluse în programul dvs. de călătorie pentru fiecare călător în timpul unei vizite la Bruxelles. Sculpturile, potrivit cetățenilor, arată foarte atrăgătoare, iar astăzi ele sunt simboluri recunoscute ale orașului. Recenzii ale monumentului "Pissing Girl" pot fi găsite o varietate. Dar nu trebuie să uitați de unicitatea sa. Cele mai faimoase "Manneken Pis" are o mulțime de copii. Dar prietena lui de azi nu poate fi văzută decât la Bruxelles. Plantele ornamentale sunt plantate regulat în jurul Micii Zhanna, datorită căreia fântâna arată chiar mai frumoasă. Uneori "fetița Pis", precum și faimosul băiat, se îmbracă în costume speciale.

Articole interesante

"Granny-Trumpule": Trump "saudara kembar" hidup dan rumput di desa Sepanyol

Sebagai baka burung. Bagaimana untuk membiak pakis hutan Vyatka

Inflasi di Belarus: faktor apa yang mempengaruhi bagaimana keadaan telah berubah sejak 90-an. kepada zaman kita

ORKSE: tafsiran dan tafsiran singkatan