Automat AK 107: kenmerken en foto's

Anonim

Het AK 107 machinegeweer, net als zijn tegenhangers onder het symbool 108 en 109, werd ontworpen door ingenieurs Aleksandrov en Paranin, die werknemers zijn van de Izhmash-onderneming. Deze eenheid behoort tot de 100ste reeks van "Kalashnikovs", onderling verschillen de modellen alleen in de gebruikte ladingen. Het belangrijkste kenmerk van een gevechtseenheid is het gebruik van gebalanceerde automatisering.

Image

Speciale functies

Het gebruik van speciale automatisering maakte het mogelijk om de terugslag en de oscillatie van het wapen tijdens het schieten aanzienlijk te verminderen. Dit beïnvloedde vooral de schoten in uitbarstingen, wat een betere gerichtheid en nauwkeurigheid van het raken van het doel opleverde.

Dergelijke oplossingen werden geïmplementeerd op prototypes "AL", waarvan de ontwikkeling werd uitgevoerd in de 60-70s van de vorige eeuw. Deze specimens gingen echter niet in massaproductie vanwege de aanwezigheid van dergelijke nadelen zoals: ernstige vervuiling, kleine levensduur van een aantal onderdelen en spontane opening van de afdekking van de ontvanger tijdens het bakken.

modernisering

Automaten van hetzelfde type werden gebruikt in het AEK-971-pistool, dat werd ontwikkeld in de Kovrov-combinatie. De AK 107 automaat verschilt van dit model omdat een aantal moderniserende elementen in het ontwerp zijn opgenomen. Daaronder: een extra gaszuiger, een stang met contragewicht, een synchronisatie-inrichting (gelegen tussen het poortgedeelte en de balansbalk). Daarnaast zijn een aantal kleine verbeteringen aangebracht, zoals een gemodificeerde fixatie van de vatting van de ontvanger.

De gemoderniseerde AK 107 automatische machine ontving onbeduidende verbeteringen ten opzichte van analogen met behulp van de gelamineerde automaten. Uitwendig onderscheiden de pistolen zich door de langwerpige afmetingen van de gaszuiger en de behuizing, die aggregeert met de ontvangerbekleding, waardoor de balancer in zichzelf wordt gemaskeerd.

Image

Gebalanceerde automatisering

De AK 107 automatisch, dankzij het systeem in kwestie, is in staat om een ​​deel van de pulsen te absorberen wanneer het instrument wordt teruggebracht. Deze factor bevat een complex van verschillende effecten. Onder hen zijn:

 • Puls na het schot, uitgegeven zelfs wanneer de sluiter gesloten is.
 • Vervolgens wordt de sluiter ingesteld en tegen de achterkant van de kofferbak geplaatst, waardoor een nieuwe impuls wordt opgewekt.
 • De uiteindelijke impact is te wijten aan de toevoer van een tegengesteld gerichte puls wanneer de sluiter tijdens de laatste oplaadcyclus naar de positie uiterst rechts wordt verplaatst.

Terugslagschot AK 107/108/109 verminderd door het gebruik van een effectieve mondingscompensator met een rem. De resterende pulsfeeds hebben een complexere blanking-configuratie. Hiervoor wordt een automatische balancer gebruikt waarbij een extra analoog gelijktijdig wordt bewogen met het schuifmechanisme in de tegenovergestelde richting. Het gewicht van de balanceerinrichting en de poortgroep is hetzelfde als de snelheid die wordt geleverd door de synchronisator, die verantwoordelijk is voor de tegenovergestelde richting van de knooppunten ten opzichte van elkaar.

Automat AK 107: kenmerken, foto

Hieronder een foto van het wapen in kwestie, evenals de belangrijkste technische parameters:

 • Type kaliber (wijziging 107/108/109) - 39/45/39 mm.
 • Het principe van operatie - roterende sluiter en uitgebalanceerde automatisering.
 • De stam langs de hoofdlengte - 415 mm.
 • Leeggewicht - 4.2 / 4.3 kg.
 • Het doelbereik voor het schieten is 1 km.
 • Vuursnelheid (door burst / single shots) - 120/40 volleys per minuut.
 • De startsnelheid van de munitie is 900/750 meter per seconde.
 • Magazijncapaciteit - 30 ronden.

Image

Vergelijkende kenmerken

AK 107 is een automaat die pulsen van een balanceer- en poortknoop gebruikt, waardoor de totale tegengestelde stroom gelijk is aan nul. Delen van de actieve groep, wanneer ze de uiterste bovenste positie bereiken, dragen hun botsrichting over aan de stationaire elementen van het instrument, vanwege hun eigen beweging, waarna de impuls wordt doorgegeven aan de pijl en aan het lichaam. Botsende tussen hen, ze blussen elkaar wederzijds.

Bij het afvuren van bursts vanaf de AK 107 wordt het wapen blootgesteld aan terugslag alleen veroorzaakt door een volley. Tegelijkertijd neemt de DTC aanzienlijk af, waardoor de nauwkeurigheid van de opnamen met een grootteorde toeneemt, ongeacht de brandsnelheid. De beweging van de bewegende elementen van automatisering is verminderd, vergeleken met de klassieke variaties van de Kalashnikov. Deze beslissing liet toe om de vuursnelheid te verhogen tot 900 volleys per minuut.

Automatic AK 107: description

Het ontwerp van het instrument bestaat uit een paar veren van het retourtype. Een ervan bevindt zich tussen het boutframe en de achterkant van de ontvanger. Het tweede element bevindt zich tussen de balansbalk en de sluiter, die het knooppunt tijdens het openen comprimeert.

Het triggermechanisme is identiek aan de basisanalogen die op AK worden gebruikt. Daarnaast is er een functie van het afvuren van bursts van drie rondes. Overdrachtszekering is niet veranderd. Het wordt alleen aangepast voor de mogelijkheid om in korte bursts te schieten. Kunststof fittingen in zwart en opzij vouwbaar, evenals verstelbare vizierinrichtingen zijn identiek aan de AKM-74 modificatie. Extra functionaliteit: nacht- of collimatorzicht, bajonet, granaatwerper.

Image

De Kalashnikov AK 107 is uitgerust met een betrouwbare houder voor het vizier en de kap. In de nieuwe modificatie wordt een verandering in de geometrie van dit knooppunt waargenomen. Sector zicht is gemonteerd op de voorkant van het vat, terwijl het is verbonden met de groef voering, wat zorgt voor een extra fixatie van het deksel.

-update

Al in 2011 brengt de onderneming "Izhmash" een nieuw model voor het publiek - een AK 107 machinegeweer, dat is uitgerust met een Picatinny railbar. Het maakt het mogelijk om verschillende soorten bezienswaardigheden veel sneller en gemakkelijker te monteren. Tegelijkertijd wordt de standaardpilaar van de U-vormige configuratie vervangen door een model met een instelbare dioptrie. De ontwerpers zelf plaatsten het knooppunt op het achteroppervlak van het deksel van de kofferbak. Daarnaast werd een boxenwinkel met vier rijen ontwikkeld met een capaciteit van 60 ladingen.

demontage

Hieronder is een foto van het instrument in gedemonteerde vorm met uitleg.

Image

 1. Ontvanger met loop-, trigger- en ontgrendelmechanisme, kolf en richtmechanisme.
 2. Poortdeel.
 3. Het rolluikframe met een zuigergas.
 4. Contragewicht.
 5. Retourtype mechanisme.
 6. Gasbuis en voering lopen.
 7. Vat dop met een zicht.
 8. Klem 60 ladingen aan.

Automatisch vuur wordt aangegeven met de afkorting "AB", de beurt voor drie rondes - "3", enkele opname - "OD".

modificaties

Automatic AK 107, waarvan de karakteristieken hierboven zijn besproken, evenals zijn tegenhangers onder de nummers 108 en 109, verschillen onderling alleen in het type cartridge dat wordt gebruikt. Speciale automatisering werkt met de slag van de gasmotor met een verhoogde verplaatsing van het element en de balanceerder, die is uitgerust met een individuele gaszuiger die in de tegenovergestelde richting van het hoofdelement beweegt. De balansbalk wordt gesynchroniseerd met het sluiterframe via de versnelling, die zich in verticale samenvoeging bevindt. Opveren bewegende delen van het pistool biedt een speciaal detail. Het stamkanaal sluit op het principe van identieke constipatie in de AK-74 modificatie.

Image

Het resultaat

In de 100e AK-serie hebben de ontwikkelaars uit Izhevsk al de beste modellen uit de oude modellen en innovatieve oplossingen belichaamd in de nieuwe modellen (AK 107/108/109). Modernisering toegestaan ​​om de nauwkeurigheid te vergroten bij het fotograferen, de nauwkeurigheid van de hit, evenals de impact van de terugslag te verminderen. Het resultaat was een automatisch wapen, dat niet alleen in het nationale leger werd gevraagd, maar ook van officiële buitenlandse partners.

Interessante artikelen

Governatore della regione di Pskov 2009-2017: successi, scandali, biografia

Costume nazionale dell'Azerbaijan: descrizione

Qual è la principale moschea di Mosca? Posizione di altre organizzazioni musulmane

Da cosa muoiono i picchi e cosa no