Mikä on harpuuni? Harpuuni kalastukseen

Anonim

Rauhallinen kalastus ei ole hauskaa kaikille. Mutta äärimmäisen viihdyttäjille tämä harrastus vaihtelee. Sinun tarvitsee vain lisätä muutamia erikoistyökaluja - ja siitä tulee välittömästi kiinnostavampi. Hyvin harvat tietävät, mitä harpuuni on, ja vielä enemmän, että he tietävät, miten metsästää kalaa. Tämä ei ole helppo tehtävä, ja ehkä kärsivällisyyttä tarvitaan paljon enemmän kuin tavalliseen kalastukseen.

Alkuperähistoria

Harpuuni on erityisesti keksitty työkalu merieläinten metsästykseen. On vaikea sanoa tarkalleen, mistä hän tuli, mutta hänen juurensa menevät kaukaisiin Eskimoseihin, Chukchiin ja auletteihin. Loppujen lopuksi he olivat pääasiallinen ruokalähteen lähde kalastuksessa. Heidän keihäs-harpuuni oli järjestetty siten, että sen kärki oli kiinteästi kiinnitetty eläimen kehoon, jos se yritti piilottaa. Yleensä köysi oli sidottu kärjeen, jonka avulla oli mahdollista jäljittää, mihin suuntaan saalista leijui. Näin metsästäjien oli helpompi metsästää saaliinsa. Tavallisten kalojen pyytämiseksi, jotta saisit kalaa lounaalle, vain yksi heittopala harpuunista riitti.

Image

Nykyään on olemassa kahdenlaisia ​​perinteisiä kalastusmahdollisuuksia:

  1. Vedenalainen.
  2. tulvii.

Kalastus harpuunilla vedellä

Ei jokainen ihminen suostu osallistumaan tällaiseen vaikeaan tehtävään, mutta aina on tarpeeksi rohkeita sieluja. Joten mitä tarvitaan tällaiseen kalastukseen:

  • Vene.
  • Hyvä, tehokas taskulamppu.
  • Harppuuna.
  • Kumppani.

Tietenkin yksi pää on hyvä, mutta kaksi on vielä parempia. Ihmiset vajoavat niin paljon megalopoliseissa, että on vain syytä mainita, että lähdet kaupunkiin, kun väkijoukko kokoontuu hengittämään puhdasta ja raikasta ilmaa. Vene ja valoisa lyhty on helppo löytää: niitä voi ostaa erikoisliikkeistä. Sinun on kuitenkin peiteltävä kalastustyökalulla. Monet eivät yksinkertaisesti ole koskaan kuulleet, mitä harppu on, eikä kaikilla kaupoilla ole sitä. Sen sijaan he voivat yrittää myydä aseen vedenalaiseen metsästykseen. Ja jos harpuuni on saatavilla, sinun täytyy olla varautunut siihen, että se maksaa melko kallista.

Image

Itse kalastuksen kannalta paras aika on syksyn keskellä. Sinun pitäisi ottaa ruokaa ja paljon lämpimiä juomia kanssasi. Mutta sinun ei pidä antaa periksi kalastukseen liittyvistä stereotypioista, eikä sinun pitäisi ottaa alkoholia kanssasi - tämä on varma tapa päästä ulos kylmässä vedessä kaikkien omaisuuttasi kanssa.

Jotta kalastus harpuunilla ei olisi sietämättömän raskasta, sen aikana sinun pitäisi purjehtia venettä pitkin, jos puhut joesta, ja sinun täytyy mennä järven keskelle ja pysyä siellä. Sijainnin määrittämisen jälkeen on tarpeen houkutella kalat. Tämä tehdään taskulampulla: he vain loistavat veteen. Kun saalis on tarpeeksi lähellä, on välttämätöntä yksinkertaisesti käynnistää harpuuni veteen terävällä liikkeellä niin, että se pysyy tiukasti siinä.

Nyt ei pitäisi syntyä kysymyksiä siitä, mitä harppu on ja mitä se on tarkoitettu.

Image

Miten tehdä harppuun omin käsin

Valitettavasti kaikki eivät voi varata rahaa toiselle huijaukselle. Siksi monet kalastuksen harrastajat, jotka haluavat säästää rahaa, ovat kiinnostuneita siitä, miten tehdä harpuuni yksin. Se koostuu kahdesta osasta: napasta ja kärjestä. Ensimmäisen pitäisi olla pitkä, noin kaksi - kaksi ja puoli metriä. Voit tehdä tämän käyttämällä tavallista puuta. On syytä huomata, että lapioista leikkaaminen tässä tilanteessa ei toimi. On välttämätöntä kaivaa tasainen napa.

Täällä kärjellä tulee olemaan hieman vaikeampi. On tarpeen ottaa metallikappale ja hitsata siihen useita teräviä metallitappeja. Vanhojen moottoripyörien pinnat ovat parhaita tähän. Toisaalta on välttämätöntä hitsata lyhyt, oikeassa suhteessa leikkausputkeen. Kytke harpuun kaksi osaa yhteen. Kyllä, tulos ei ole tyylikkäin ase kalastukseen, mutta se maksaa paljon vähemmän.

Image

Vedenalaisen kalastuksen ominaisuudet

Kalastaa metsästää harpuunilla on tietenkin amatööri harrastus. Ja se eroaa pohjimmiltaan tavallisesta kalastuksesta. Metsästykseen tarvitaan erikoisvarusteita. Laitteen pääelementti on pistooli tai ase, jota ei ladata tavallisilla kaseteilla, vaan harpuunilla. Prosessin ydin on, että metsästäjä metsästää kalat, minkä jälkeen hän tappaa hänet pistoolilla. Jotta tällainen kalastus ei vetäisi, on kuitenkin tarpeen tietää tiettyjen kalojen tarkka käyttäytyminen.

Tällaiset tekijät, kuten säiliön pohjan vaikea pinnanmuodostus tai huono näkyvyys, voivat vaikuttaa merkittävästi liikkumiskykyyn, kuvaamiseen valmistautumisaikaan. Siksi on parempi valita kapseli metsästykseen. Tämäntyyppinen ase tarjoaa paljon suuremman iskunpulssin kuin muilla aseilla. Harpuuleilla, joiden ase kuuluu toiseen vesilelujen tyyppiin, ei yksinkertaisesti ole aikaa lyödä kohdetta.

Harpuunin valinta vedenalaiseen metsästykseen

Jos innokas kalastaja tietää, kenelle ja kenelle tämä tai kalaa pyydetään, niin vedenalainen metsästys kiinnostunut henkilö tietää ensiksikin, mitä harpuuni on, ymmärtää heidän vinkkinsä ja erityisiä aseita. Toisin kuin vankilassa, ei ole suositeltavaa tehdä itsenäisesti keihäsharpuunia. Tämä työkalu on valmistettu erittäin vahvoista seoksista, jotka eivät anna sen muodonmuutosta laukaisusta, vedenkestävyydestä ja putoamisesta kiinteisiin esineisiin. Vedenalainen harppu on varustettu erityisellä kärjellä.

Itse pistoolin osalta voit ostaa sen ja tehdä sen itse. Erikoiskirjallisuudessa on tarpeeksi suunnitelmia valmiille hankkeille, joihin voit koota aseen, tärkeintä on, että keihään harpuuni tulee tasaisesti syöttää tynnyriin, jotta se olisi mukava.

Image

Vihjeiden tyypit

On olemassa kaksi päätyyppiä:

  • Lippu - erittäin luotettava tuotannon säilyttämisen kannalta. Kun se on lyönyt sen, se avautuu eikä kalojen uida pois. Suurin haittapuoli on se, että voit poistaa saalista koko harpuunista vain, jos kaikki valintaruudut on taitettu taaksepäin.
  • Kierteiset kärjet - universaali. Harpunit, joilla on tällainen laite, ovat erittäin tehokkaita kaikissa olosuhteissa. Edut sisältävät sen, että kuoren saamiseksi kalasta sinun tarvitsee vain irrottaa kärki. Haittapuolia ovat herkkyys. Loppujen lopuksi usein edistämällä kierteen eheys on rikki ja harpuunin keskittäminen itsessään menetetään.

Näillä tyypeillä on omat alalajinsa, jotka riippuvat pääasiassa niiden teroituksesta, lippujen lukumäärästä, hampaista jne.

Mielenkiintoisia artikkeleita

Governatore della regione di Pskov 2009-2017: successi, scandali, biografia

Costume nazionale dell'Azerbaijan: descrizione

Qual è la principale moschea di Mosca? Posizione di altre organizzazioni musulmane

Da cosa muoiono i picchi e cosa no