Piața Roșie, Yaroslavl. Istoria apariției și dezvoltării tragediilor

Anonim

Orașul Yaroslavl este una dintre cele mai vechi așezări din Rusia. Înființarea sa a fost în secolul al XI-lea. Astăzi, orașul pretinde că este "capitala" inelului de Aur al Rusiei. Aproximativ 608 mii de oameni locuiesc aici, unitatea teritorială aparține celui de-al treilea cel mai mare din Districtul Federal Central.

Obiective turistice ale orașului

Ca toate orașele vechi, Yaroslavl are o istorie interesantă, o mulțime de atracții. Aceasta este Mănăstirea de Transfigurare, Biserica lui Ioan Botezătorul, un monument al ursului, un monument al lui Athos și un tencuială și, desigur, Piața Roșie din Yaroslavl.

Image

Istoria zonei

Inițial, pe locul "Casei cu arc" era o biserică. Prima mențiune despre aceasta vine în 1630. În 1723, în locul unei biserici de lemn, o biserică de piatră a fost înălțată în cinstea lui Simeon Stylite. Acest sfânt este cel mai venerat în regiune. Mai târziu, a fost proiectată zona din jurul bisericii, iar în 1788 sa format. În acele zile, zona a fost numită Semenovskaya.

Templul nu a rezistat, în 1933 a fost demolat din cauza "inconsecvențelor cu noua imagine a orașului modern". Și, practic, în acest loc a fost construită o clădire nouă, construcția trebuia să fie pentru 1934-1936. În 1939 a fost așezat un pătrat în fața casei noi și un monument al lui V. Lenin a fost ridicat pe locul bisericii demolate. Deci Piața Roșie a apărut în Yaroslavl. A luat numele în 1924 din cauza străzii Streletskaya Street, care a fost redenumită Krasnaya.

Începând cu anul 1850, pe piață se află un circ, numeroase evenimente culturale fiind ținute aici. În 1893, o expoziție permanentă se deschide cu cifre umane în plină creștere.

Image

"Haunted House"

Toate orașele vechi au propriile lor "fantome". Nicio excepție, și Yaroslavl. "Casa cu arc" sau "fantome", așa cum o numesc localnicii, este situată exact în Piața Roșie din Yaroslavl. Clădirea se află pe colțul străzii Sovetskaya și Prospect în octombrie. Aceasta este o clădire obișnuită, cu cinci etaje, construită în 1934 și stabilită până în 1936.

Casa are o idee arhitecturală interesantă: două clădiri cu cinci etaje sunt conectate printr-un arc. Culoarea clădirii a fost roșu-roz, probabil din cauza locației sale în Piața Roșie. Toate ferestrele sunt arcuite, iar în Dvure o fântână mică a fost planificată. Camerele din apartamente au fost prin ventilație, zona de living este mare. La primul etaj sunt planificate și încă încăperile de lucru și catering. Potrivit arhitecților Parusnikov M. și Sobolev I., arcul este un simbol al victoriei finale a comunismului. Casa din partea centrală a orașului a implicat în mod natural reședința partidului "elită" în ea.

Dar clădirea a fost înălțată în locul în care biserica stătea înainte și un mic cimitir era situat, adică casa se află pe oase. Se ridică o întrebare logică: care este mistica în această privință în Piața Roșie din Yaroslavl? Interesul este că în această casă nenorocirile i-au urmărit pe locuitorii săi de la început. Primii proprietari ai apartamentelor au fost reprezentanții autorităților locale și nomenclatorul partidelor. În mod literal, la o lună de la decontare au început arestările în masă. Unii dintre cei arestați au fost apoi împușcați, iar unii au plecat într-un termen lung de închisoare. Potrivit vechilor meșteri locali, reprezentanții NKVD au bătut la fiecare apartament. O asemenea presiune psihologică pentru unii locuitori a devenit fatală, au fost aruncați din ferestrele casei lor.

Odată cu sfârșitul represiunilor staliniste, o serie de accidente din "casa bântuită" nu sa oprit. În anii '90 ai secolului trecut, disputa criminală cu un rezultat fatal a avut loc cu o frecvență surprinzătoare. În plus, actualii locuitori ai casei susțin că din când în când se auzi strigăte și strigăte, iar uneori apar siluetele întunecate ale oamenilor.

A crede în fantome sau nu este alegerea personală a fiecărei persoane. Dar trebuie remarcat că nu este obișnuit nici o națiune a lumii să construiască locuințe în locuri sfinte și cimitire.

Image

Turnul de foc

În 1820, în Piața Roșie din Yaroslavl, în vest, a fost instalat un turn de pompieri. Mai târziu, a fost atașat un depozit. În acei ani, turnul era cea mai înaltă clădire din întregul oraș. În jurul depozitului și a canalelor a fost organizat un teren de antrenament. La începutul secolului trecut, turnul a fost aproape distrus, unul nou a fost construit abia în 1911 și încă îi impresionează pe vizitatorii pieței până în prezent.

Image

Cum să ajungi acolo?

O întrebare naturală pentru toți călătorii: cum să ajungeți în Piața Roșie din Yaroslavl, la alte atracții? Yaroslavl este un oraș industrial mare. Există toate tipurile de transport pe sol, iar problemele de a ajunge de la aceeași stație la orice atracție nu apar. De exemplu, traseul troleibuzului nr. 1 de la gară trece prin Piața Roșie. Troleibuzul pleacă aproape la fiecare 10 minute. De aici este de asemenea autobuzul 99.

Troleibuzul nr. 9 de la Moskovsky Prospekt (nu departe de stația de autobuz) se poate ajunge în piață. De la stația de autobuz pleacă în mod regulat taxiuri, unde puteți ajunge la locul - 71, 91, 73 și 97.

Continuând o călătorie, nu uitați camera foto pentru a face o fotografie a Piața Roșie din Yaroslavl. Orașul merită cu adevărat atenție, deoarece partea sa centrală este inclusă în Lista patrimoniului mondial UNESCO.

Articole interesante

Tirdzniecības zivis - rozā laša. Kā atšķirt sievieti no vīrieša

Cape Marrocki: tūrisma informācija, atrašanās vieta, ģeogrāfiskās iezīmes

Bērnu pilsētas profesiju "Kidspace" (Kazaņa) apraksts. "Kidspace": cenas, apmeklētāju atsauksmes

Einšteinas muzejs (Volgograda) interesēs gan bērnus, gan pieaugušos